Summer will come

De dagen worden langer, eindelijk! We komen na een lange, donkere winter terug graag buiten om te genieten van de warmte van de zon op onze huid.

Zonlicht heeft een aantal goede eigenschappen. Zo zorgen zonnestralen voor een goed humeur en kan het huidziekten zoals eczeem en psoriasis helpen verminderen.

Zonlicht zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Vitamine D is nodig voor gezonde botten, spieren en een goede weerstand. Maar voor de vitamine D hoeft je geen uren in de zon te liggen.

Nadelen van blootstelling aan de zon zijn er ook. Zo is er een duidelijk verband tussen zonlicht en het ontstaan van huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor omdat we onszelf vaker blootstellen aan zonlicht, maar ook omdat we ouder worden.

 

UVA en UVB stralen, wat is het verschil?

UVA en UVB zitten allebei in zonlicht, maar ook in het licht van een zonnebank. Het maakt voor de huid niet uit waar de straling vandaan komt: 

  • UVA veroorzaakt huidveroudering en zonneallergie
  • UVB dringt door in de bovenste huidlagen en zorgen voor huidverbranding en de aanmaak van vitamine D.

Beide vormen van straling vergroten het risico op huidkanker.

 

Geniet, maar smeer je tijdig en voldoende in.

 

Je huid is onvervangbaar. Je wilt haar natuurlijk zo weinig mogelijk beschadigen. Dus bescherm haar tegen de zon, die verraderlijk uit de hoek kan komen. Maar hoe doe je dat precies? Door niet te overdrijven met zonnen. En als je toch de zon in gaat: goed zonnecrème smeren. Op de juiste manier, met de juiste hoeveelheid en op het juiste moment.

Wat moet je weten over het gebruik van zonneproducten en hun beschermingsfactor? Hoe smeer je zonnecrème uit en hoe vaak? En hoeveel moet je nu eigenlijk smeren?

 

Welk SPF kies ik?

Over het algemeen kunnen we stellen dat je voor de dagelijkse buitenactiviteiten in België een factor 20 moet gebruiken. Ga je echt zonnen of ga je op reis naar een warm land? Dan raden we aan om een product met minimaal factor 30 te smeren. Kinderen smeer je altijd in met een product met minimum factor 30.

 

Hoe vaak smeer ik?

De factor van de gebruikte zonnecrème neemt af gedurende tijd. Deze afname wordt ook versneld door het dragen van kleding en door een duik te nemen in het zwembad of in de zee. Daarom is het aan te raden om je iedere 2 uur met zonnecrème in te smeren. Om je te helpen tijdig een nieuw laagje aan te brengen kun je het alarm op je telefoon instellen om je iedere 2 uur een herinnering te geven. Zo verklein je de kans dat je verbrand raakt.

Hoe veel smeer ik?

Bij zonnecrème geldt: more is more! Wees dus niet te zuinig. Als volwassene heb je ongeveer 30 ml zonnecrème nodig per smeerbeurt. Een tiener gebruikt iets minder, ongeveer 25 ml. Kleuters en kinderen hebben met 15 tot 20 ml voldoende. Bij een baby smeer je minstens 10 ml.

Ga je een week op vakantie? Als je genoeg smeert en veel in de zon komt, gebruik je als volwassene ongeveer twee flessen zonnecrème van 200 ml per week. Een kind gebruikt een fles zonnecrème per week. Draag je bedekkende kledij? Reken dan ongeveer de helft.

 

Tips voor een gezond kleurtje:

  • Soms worden enkele plaatsjes “vergeten” : oren, kaal hoofd, bovenkant van de voeten. De gevoelige huid van de lippen bescherm je met een aangepast product (cfr. Lipbalm SPF 30)
  • De reflectie van sneeuw, en water vergroot de kans of verbranden. Gebruik in dat geval een aangepast zonneproduct (cfr. Sun Protect Reflection SeaSnowScreen SPF 30)
  • Regelmatig peelen zorgt voor een mooie, heldere en egale teint! Let op: Nooit peelen wanneer je verbrand bent! (cfr. Facial & Body Peeling 2-in-1)
  • Wil je extra lang van je kleurtje genieten? Gebruik dan na het zonnen een After Sun. Een After Sun hydrateert verfrist en kalmeert de door de zon uitgedroogde en geïrriteerde huid.

 

Wist je dat?

  • De Rivella Zonneproducten ( Sun Protect Emulsion SPF 20&30 en Sun Protect Reflection SeaSnow Screen SOF 30) producten zijn op oliebasis en niet zoals veel andere merken op waterbasis? Dat heeft alleen maar voordelen: De producten bevriezen niet in de bagage ruimte van het vliegtuig en ze verdampen niet door de warmte.
  • De Rivella zonneproducten bevatten tyrosine. Dit aminozuur zorgt ervoor dat je sneller bruint en dat je extra lang van je kleurtje kan genieten.
  • Als je zowel zonnecrème als een anti-muggenproduct moet aanbrengen, dan moet je eerst het zonneproduct smeren, en pas nadien het antimuggenproduct.

Let the sunshine in!


#RivellaCosmetics #Natuurlijkeproducten #NaturalProducts #NaturalSkinCare #UVA #UVB
#InspiredByNatureToReflectPureBeauty #Zonneproducten #SunProtect #CoolAfterSun

Summer will come