Mooie handen het hele jaar door

Onze handen zijn ons visitekaartje.  Bovendien zijn ze één van de belangrijkste ledematen van ons lichaam.  Continu in de weer, vaak wassen, onze handen worden veel blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf.

De huidveroudering van de handen gaat zeer snel net omdat de huid van de handen erg dun is, weinig steunweefsel heeft en vaak aan verschillende temperaturen, de schadelijke zonnestralen, droge lucht en water (eventueel met reinigingsproducten) wordt blootgesteld.

We spenderen heel wat tijd en geld aan de verzorging van ons gelaat, maar vergeten daarbij vaak onze handen! 

Handen wassen: schadelijk of niet?

Handen wassen is belangrijk om vuil en bacteriën te verwijderen, maar het heeft niet altijd een positief effect op de huid van jouw handen. Als je jouw handen te veel wast kan dat huidproblemen veroorzaken zoals ontstekingen, dit kan zelfs na enige tijd chronisch eczeem veroorzaken. Jouw huid verliest namelijk veel vocht omdat agressieve zeep of desinfecterende middelen de huidbarrière beschadigen. Het vochtverlies zorgt uiteindelijk voor uitdroging van jouw handen.

Het verdampen van vocht door het wassen van jouw handen is één van de belangrijkste factoren die de conditie van jouw huid beïnvloedt. Om jouw handen te beschermen tegen uitdroging kies je best voor een zeep met natuurlijke oliën, vitaminen, mineralen en aminozuren, zodat jouw natuurlijke huidbarrière niet beschadigd wordt. Ga je regelmatig met desinfecterende middelen aan de slag kies dan voor een iets minder goedkoop doch kwalitatiever product. (cfr. Derma Wash, Stay Safe Hand Gel, Stay Safe Spray).

Vermijd handen wassen met heet water

Heet water droogt de dunne huid van de handen nog sneller uit. Jouw handen worden net zo proper met lauw water.  Vooral hard water, met veel kalk werkt uitdrogend.

Dep jouw handen droog

Gebruik voor het drogen van jouw handen een zachte hand- of keukendoek en wrijf jouw handen niet, maar dep! Dit voorkomt dat de huid onnodig geïrriteerd raakt.

Hoe verzorg je best jouw handen?

 

Peeling

Om de huid van jouw handen effen en glad te maken kan je eenmaal per week een peeling gebruiken. Naast het verwijderen van de oude opperhuid zal de peeling ook de bloedsomloop in jouw handen verbeteren. Gebruik je nadien een handcrème of verwen je jouw handen af en toe met een masker dan zullen de actieve bestanddelen van die verzorging hierdoor beter indringen. (cfr. Facial and Body Peeling 2-in-1)

 

 

 Handcrème

Denk eraan om meerdere keren per dag jouw handen in te smeren met handcrème. Probeer dit zeker te doen na iedere wasbeurt. Vergeet de nagels en nagelriemen niet bij het insmeren van jouw handen.

Moet je je handen veelvuldig wassen en spoel je de crème er continu af? Breng dan voor het slapen gaan een dikke laag handcrème of zelfs een masker op de handen aan en draag katoenen handschoenen, zodat de hydraterende en voedende bestanddelen de hele nacht in kunnen trekken. (cfr. Multi Protect Handcreme, Apric-O2-Mask)

  


Draag handschoenen
 

Gebruik handschoenen bij huishoudelijke taken, tuinieren en wanneer je werkt met irriterende producten. Is het fris buiten? Trek ook dan handschoenen aan!

 

 Voorkomen is beter dan genezen

Intussen zijn we ons er van bewust dat we moeten smeren wanneer we ons blootstellen aan UV stralen. Om huidveroudering en pigmentvlekjes te voorkomen smeer je daarom best ook elke dag jouw handen in met een zonnecrème.(cfr. Sun Protect Emulsion SPF 20 of 30, Sun Protect Reflection SPF 30)

Zijn de pigmentvlekjes al zichtbaar dan kan je deze laten vervagen met een serum. (Opgelet compleet verwijderen is meestal maar tijdelijk en kan enkel bij de schoonheidsspecialiste en/of dermatoloog en/of plastisch chirurg) (cfr. Derma Repair Complex, Phyto Body Serum, Lifting Repair Complex).

 

Gezonde voeding en voldoende water drinken

Het is belangrijk dat jouw huid niet alleen van buitenaf verzorgd wordt, maar ook van binnenuit. De conditie van handen en nagels kunnen negatief beïnvloed worden door strikte diëten en door tekorten aan vitaminen en mineralen. Zorg voor een gezonde en evenwichtige voeding en vergeet niet om regelmatig water te drinken. Als jouw huid van binnenuit niet voldoende wordt gehydrateerd, kan een crème of masker geen oplossing bieden. (Cfr. B4 Meal Switch en B4 Wellness Shake => te koop via een Discovery Box bij onze Rivella consulenten of via de webshop www.iShopB4.be).

Verzorgde nagels

Gezonde nagels maken het plaatje van mooie, verzorgde handen compleet. Zorg voor de juiste hand- en nagel verzorgingsproducten. Denk aan een goede nagelvijl, een buffer (voor het polijsten van je nagels), nagelriem olie en handcrème. (cfr. Derma Repair Complex).

Gebruik nagelverharder om jouw nagels sterk te maken, vijl ze en zorg voor gezonde voeding en voldoende slaap. Tegenwoordig is het versieren van de nagels tot een echte kunst verheven. Trakteer jezelf op een mooi kleurtje met of zonder versieringen.

 

Mooie handen het hele jaar door