Spa moment in huis

Lang geleden dat we nog van een winters landschap konden genieten.  De kinderen zijn er alvast blij mee… sneeuwballen gooien, sleeën, sneeuwmannen maken…

Onze huid heeft het echter zwaar te verduren.  Afwisselend buiten in de vrieskou en dan binnen of in de wagen met de verwarming op de hoogste stand.

De droogte, koude en wisselende temperaturen zorgen ervoor dat veel mensen een ruwe, droge en geïrriteerde huid hebben.  Hoog tijd voor een extraatje in de vorm van een heerlijk spa moment in jouw eigen badkamer.

Voorbereiding

Een opgeruimde badkamer, geurkaarsjes aan, een boekje, een zacht lievelingsmuziekje of een podcast op.  Heerlijk toch?

Wat je nodig hebt:

  • Handdoek
  • Warm water
  • Verzorgingsproducten

Prep bathroom    

 

Stap 1: De reiniging

De eerste stap van elke gelaatsbehandeling is uiteraard de reiniging.  Je kan daarvoor zelf kiezen welke textuur jouw voorkeur wegdraagt.  Heb je een droge en gevoelige huid kies je misschien voor de zachtheid van een melk.  Wie meer houdt van reinigen met water kan opteren voor een reinigende gel of mousse of een reinigingswater. Belangrijk is dat het product is aangepast aan jouw huidtype en dat je kiest voor een zachte reiniging “zonder zeep” die jouw huid soepel en gehydrateerd houdt.  Ben je niet zeker welke reiniger te gebruiken? Vraag raad aan jouw consulent(e).

 

Stap 2: Een stoombad

Na het reinigen kan je jouw huid extra verwennen met een stoombad, dit is geen noodzakelijk stap, maar wel een leuk intermezzo.  Een teil met heet water volstaat. Je kan dan over de stoom heen hangen met jouw gezicht en eventueel jouw hoofd en de teil afdekken met een handdoek om de stoom vast te houden.

Na 5 minuutjes stomen zal je merken dat de poriën volledig openstaan.  Dit heeft 2 voordelen: je kan onzuiverheden gemakkelijker verwijderen tijdens de peeling (stap 3) en jouw verzorging gaat veel dieper in de huid kunnen doordringen, voor een nog beter resultaat.

Tips:

  • Enkele druppeltjes essentiële olie van munt toevoegen aan het water werkt zuiverend en brengt ook verlichting in het geval van een verkoudheid. De badschuim Dennen van Rivella zorgt voor een gelijkaardig effect.
  • Kamille- of lavendelolie werkt dan weer kalmerend en herstellend. Of gebruik de badschuim Lavendel van Rivella, in deze niet voor het schuim, maar voor de lekkere lavendel geur.

 

Stap 3: Exfoliëren

Peeling

Peelen, ook scrubben of exfoliëren genaamd is een heel belangrijke stap in de verzorging en naargelang jouw huidtype kan je dit best 1 à 2 maal per week doen.

Belangrijk is hier dat je een scrub kiest die niet te agressief is voor de huid (geen onnatuurlijke) en liefst met heel fijne scrubdeeltjes op basis van plantaardige korreltjes. Abrikozenpit korreltjes doen hier uitstekend hun werk… we willen allemaal graag een “perzikhuidje” toch? (cfr. Facial & Body Peeling)

 

Mensen met couperose of ontstoken puistjes opteren best voor een exfoliatie zonder korreltjes.  Het dagelijks gebruik van een tonic op basis van fruitextracten zoals bijvoorbeeld papaja, weekt de dode huidcellen los op een heel zachte, non-agressieve manier, voor een stralende, zuivere huid, elke dag opnieuw. (cfr. Tonic Papaya)

Zo, nu heeft jouw huid een dieptereiniging gehad.  Jouw huid kan terug ademen en is helemaal klaar om te rest van de verzorging goed en diep te laten indringen.

 

Stap 4: Masker aanbrengen

Mask

Wanneer je een huid hebt die vaak blinkt, of wanneer je regelmatig last hebt van open poriën, puistjes en/of mee-eters, opteer je best voor een zuiverend, matterend masker.  Dit type maskers absorbeert het teveel aan talg, waardoor je ontstekingen en zwarte puntjes kan voorkomen.  Bovendien is jouw huid erna mooi mat, egaler en ziet ze er zuiverder uit. (cfr. BS Sebumat Mask)  

Opgelet: laat je niet verleiden door agressieve producten die jouw huid uitdrogen: het onmiddellijke effect is dan misschien wel fijn, maar jouw huid raakt er gedehydrateerd van wat de talgproductie net terug zal aanwakkeren en wat bijgevolg op termijn zal zorgen voor een nog vettigere huid met helaas juist meer puistjes en mee-eters.

Een gedehydrateerde of doffe huid kan je verwennen met een hydraterend en/of ontgiftend (of bij een heel droge huid voedend) masker.  De huid krijgt dan als het ware een “coup d’éclat” effect waardoor ze er strakker en helderder gaat uitzien en vooral veel comfortabeler zal aanvoelen. (cfr. BS Apric-O2 Mask)

Tips:

  • Breng een iets dikkere laag oogverzorging aan op jouw oogcontour en laat die mee indringen terwijl je van jouw gelaatsmaskertje ligt te genieten.
  • Vaak hebben mensen een gemengde huid. Dit betekent dat de T-zone vetter is terwijl de huid op de wangen, slapen en hals dunner en droger is. In dat geval kan je multi-“mask”en.  Daarvoor breng je een zuiverend masker aan op jouw T-zone en een hydraterend masker op de rest van jouw gelaat en hals.

 

Stap 5: Tonifiëren

Wanneer je het masker na ongeveer 15’ hebt verwijderd is het tijd voor de Tonic Papaya.

Met een tonic of lotion ga je de laatste restjes van het masker verwijderen, het uitdrogende effect van het kraanwater neutraliseren en de huid voorbereiden op jouw dagelijkse verzorging.  Dit is een essentiële stap die je best niet kan overslaan.  Jouw dag- of nachtcrème gaat beter indringen na het gebruik van de Tonic!

 

Stap 6: En dan… smeren maar

Tenslotte brengen we de laatste verzorgingsronde aan.  Tijd voor jouw favoriete ooggel, om de gevoelige zone rondom de ogen aan te pakken. (cfr. BioMarine).  En enkele druppels herstellend Lifting serum zorgen voor een diepe anti-aging behandeling, omdat een serum veel dieper kan indringen dan een gewone dag-of nachtcrème.  Tenslotte eindigen met een laagje van de BioSerum dag-of nachtcrème afgestemd op jouw huidtype en deze goed inmasseren.  Vergeet nooit de hals en het begin van de decolté.  

Klaar is kees!

#RivellaCosmetics #Rivella #InspiredByNatureToReflectPureBeauty #NatuurlijkeVerzorging #VerzorgendeProductenMetAdvies?
#motivation #inspiration #natural #plantbased #beautycare #beauty #skincare #instagood #products #selfcare #selflove #mentalhealth #mindfulness #goals #selfmoments #memoments #beautyroutine #spa #wellness #kooplokaal #koopbelgisch #winkelhieren

Cremebad Gelaatsverzorging  

   

Spa moment in huis