Huidveroudering

Huidveroudering 

Huidveroudering is een normaal verschijnsel dat onvermijdelijk is bij alle mensen. Deze veroudering begint eigenlijk al vanaf het twintigste jaar maar wordt pas echt zichtbaar tussen het 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. Een gezonde levensstijl en een goede verzorging spelen hierin een grote rol.

Bij het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid collageen en hyaluronzuur af. Deze stoffen zijn beide onderdeel van het bindweefsel, welke voor stevigheid van de huid zorgt. Dit is dan ook de reden waarom de stevigheid van een ouder wordende huid afneemt. Ook de hoeveelheid elastine neemt af, waardoor de huid minder soepel en rekbaar wordt. Door de afname van zowel collageen als elastine, wordt de huid dus slapper en stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Wat kan ik doen om huidveroudering tegen te gaan?

Om huidveroudering zolang mogelijk uit te stellen kun je naast een goede huidverzorging ook het een en ander zelf ondernemen in je dagelijks leven.

  • Gebruik tijdens zonnige dagen altijd een zonnecrème! Zon is heerlijk maar is de grootste boosdoener als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Stoppen met het gebruik van de zonnebank is een must!
  • Neem minder of stop met alcoholische dranken. Alcohol zorgt voor uitdroging, je maakt minder collageen aan waardoor rimpels ontstaan.
  • Een andere belangrijke factor van vroegtijdige huidveroudering is roken. Er ontstaan rimpels rond de mond en de wangen, je huid wordt dunner doordat de collageen door het roken sneller afgebroken wordt én je hebt grotere kans op couperose! Daarnaast gaat je huid er grauw uitzien, krijg je door de nicotine een vale teint en raken je poriën verstopt!
  • Eet gezond en gevarieerd, neem daarbij voedingssupplementen met anti-oxydanten.(cfr. B4 Wellness Shake en Meal Switch Shake)
  • Zorg voor voldoende nachtrust.

Het belang van een aangepaste huidverzorging.

Naast een gezonde levensstijl is een aangepaste dagelijkse verzorgingsroutine van groot belang. Opteer bij voorkeur voor producten op plantaardige basis, zonder schadelijke bewaarmiddelen of chemische stoffen. Pas deze verzorging aan uw huidtype aan.

Dagelijks reinigen, what else?

Men gaat er nog te vaak vanuit dat water volstaat voor het reinigen van het gelaat, hals en decolleté. Niets is minder waar. Gedurende de dag wordt de huid blootgesteld aan pollutie, stof, enz. Bovendien produceert de huid ook sebum of talg. Dus ook al draag je geen make up water volstaat niet om de huid te reinigen. Er zijn veel verschillende texturen van reinigers op de markt. Kies het product waar je je het lekkerst bij voelt en dat aangepast is aan jouw huidtype. Dat kan een reinigingsgel, -mousse, -melk of water zijn. Maakt niet uit, zo lang je het trouw ’s morgens en ’s avonds doet! (cfr. Mousse Aloe Vera, Jojoba Wash, Aqua Lavender, Milk Karité)

Geen complete reiniging, zonder het gebruik van een tonic of lotion!

Last van een trekkerige huid na het douchen? Last van open poriën? Wil je alles halen uit jouw dagelijkse verzorging doordat ze goed door jouw huid opgenomen wordt? Last van een doffe teint? Als je op 1 of meerdere van deze vragen ja hebt geantwoord, ken je het belang van de tonic al. Een tonic of lotion is een essentiële stap in de dagelijkse reiniging en mag dus zeker niet vergeten worden. (cfr. Tonic Papaya)

Exfoliëren is een noodzaak!

Zeker wanneer we ouder worden is regelmatig exfoliëren erg belangrijk. Op die manier worden de dode huidcellen verwijderd en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Door regelmatig te exfoliëren kan zich een nieuw, fris velletje met kersvers gegenereerde huidcellen die blaken van gezondheid openbaren. Bovendien dringen de verzorgingsproducten ook beter in. (cfr. Facial & Body 2-in-1 Peeling) Wanneer je huid overgevoelig is (vb couperose) of je last hebt van onstekingen (vb acné) kan je peelen op een heel zachte manier. Een tonic met zacht peelende werking gebruiken, dagelijks na de reiniging is in dit geval de ideale oplossing. (cfr. Tonic Papaya)

Een snel en beter resultaat? Vergeet je serum niet!

Het gebruik van een serum zorgt ervoor dat de dag- en/of nachtverzorging net dat ietsje meer doet voor uw huid. Het serum dringt dieper in en heeft een hogere concentratie aan actieve bestanddelen dan de dag- of nachtcrème. Bovendien werken het serum en de crème in synergie wat garant staat voor een extra boost. (cfr. Lifting Repair Complex, Derma Repair Complex)

Dag- en nachtcrèmes, voor elk wat wils!

Een goede dagcrème beschermt je huid zoveel mogelijk tegen zon, kou, hitte, luchtverontreiniging, make up of wind. Daarnaast houdt hij het vochtgehalte zo goed mogelijk op peil en beschermt hij de huid tegen UV-stralen die een verouderende werking hebben. Dit doet de crème met een SPF. (cfr. BioSerum Creme SPF6)

Ieder mens is uniek. Daarom is het belangrijk dat je de dag- en nachtverzorging kiest die bij jouw huidtype past en die beantwoordt aan de specifieke behoeften van jouw huid. (cfr. BioSerum (Lifting) cremes)

Een extraatje? Ja graag!

Beetje vermoeid, last van puistjes, toch nog droge plekjes? Dan kan jouw huid vast een oppepper gebruiken. In onze blog “Een spa moment bij jouw thuis” leggen we haarfijn uit hoe je je huid een extra boost kan geven, net zoals in de wellness of bij de schoonheidsspecialiste! https://www.rivella.be/nl/blog/spa-moment

 

Huidveroudering